Til minde om Alexander Biune, konstabel

Alexander Biune, konstabel

Konstabel Alexander Biune blev søndag morgen dræbt af en eksplosion i Helmand.

Alexander Biune startede i forsvaret den 1. februar 2010 ved 1. kompagni, 2. uddannelsesbataljon ved Gardehusarregimentet i Slagelse.

Den 29. maj 2010 fortsatte Alexander sin uddannelse ved 3. eskadron, 2. uddannelsesbataljon ved Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Alexander blev udsendt med Den Danske Kampgruppe til Helmand i Charlie-kompagniets 3. deling, 2. gruppe.

Konstabel Alexander Biune blev 23 år.

Han efterlader sig forældre, kæreste og to yngre søskende.

Mindeord

Chefen for Den Danske Kampgruppe oberst Jens Riis, skriver:

Alexander var et pragteksemplar af en soldat. Han indeholdt de kvaliteter, vi i Den Danske Kampgruppe ønsker at se hos alle soldaterne. Altid ivrig efter at gøre tingene bedst muligt, altid en vilje til at få tingene til at hænge sammen, altid en vilje til at hjælpe andre, og altid en vilje til at ville være endnu bedre. Bedre fås det ikke.

Alexander havde en strålende karriere foran sig i Forsvaret. Sikken lyst han havde, og sikke et drev. For at være i toppen blandt sine jævnaldrende, som Alexander var, havde han lige præcis også den afgørende egenskab, som er nødvendig i en militær enhed – han var en guttermand, som jeg kalder det. Han stod for meget af det sociale samvær i sin gruppe og i sin deling, og han var et helt naturligt samlingspunkt for resten. Altid gode idéer, altid masser af energi til at prøve noget nyt og altid forrest.

Netop at være forrest var Alexanders store force. Han stolede på sig selv, og alle var trygge, når han gik forrest. Han førte sine kammerater gennem farefulde områder, og han gjorde det med en overbevisning om, at han bedre end nogen anden ville lede alle sikkert igennem. Og det gjorde han indtil den tragiske dag for os alle – 10. juli 2011. Den dag, hvor vi mistede Alexander, vil vi aldrig glemme.

Vi vil aldrig glemme Alexander.

Æret være hans minde.

Chefen for Charlie-kompagniet, major Claus Schmidt, skriver:

Søndag slap heldet op for Charlie-kompagniet. Det frygteligste, som overhovedet kan ske, skete desværre da 3. deling søndag var ude på en morgenpatrulje.

Ved afdækning af en formodet vejsidebombe skete der en eksplosion, som desværre kostede vores gode ven og kammerat Alexander livet. Det hele skete så hurtigt, at Alexander intet mærkede.
Alexander boede hos sine forældre, og meningen var, at Alexander skulle flytte sammen med sin kæreste gennem 7 år i en lejlighed, når missionen her i Afghanistan var færdig.

Alexander var et meget socialt menneske. Han kunne tale med alle. Aldrig så man ham i dårligt humør. Han var altid frisk og brokkede sig aldrig, når opgaverne blev fordelt.

Alexander var både en god kammerat og en god og professionel soldat. Han havde nok fundet sin livsgerning her i det militære system. Han havde efter missionen kontrakt med Trænregimentet i Aalborg. Herudover havde han planer om, når det var muligt, at søge ind på Hærens Officersskole.
Alexander gjorde alt, hvad han kunne for sine kammerater. Han var den, som skulle stå for en skitur, som 3. deling havde planlagt i uge 5 næste år, ligesom han også planlagde ferie for sin familie og kæreste.

Alexander var en meget omsorgsfuld person, som hele tiden bestræbte sig på at være den gode kammerat for gruppen og delingen. Vi har mange minder om gode oplevelser sammen med Alexander.

Blandt hans kendetegn var et meget store forbrug af Riesen og Guldkarameller, som han dog efterfølgende svedte ud i træningslokalet. Her var han en flittig bruger af de forskellige redskaber, hvilket kunne ses på hans muskuløse krop.

Alexander var meget madglad. Han stod ofte for madlavningen i patruljebase Clifton, og havde mange gode ideer til, hvad der skulle laves. Så sent som lørdag sad nogle kammerater sammen med Alexander og læste opskrifter fra et ugeblad. Alexander fandt straks opskrifter, som med lidt fantasi også kunne gennemføres i køkkenet i Clifton.

Selvom 3. deling efter planen allerede har End of Tour den 5. august, havde Alexander meldt sig til at blive indtil den 18. august. Det skyldtes, at Alexander ville sørge for, at det nye hold fik den bedst mulige overdragelse. Det fortæller meget om, hvordan Alexander var som person.

Alexander er ikke mere. Vi vil savne dit selskab og glemmer dig aldrig.

Æret være Alexanders minde.

Kilde: http://forsvaret.dk/HOK/Nyt%20og%20Presse/ISAF/Pages/Denfaldnesoldat2011…

Mindeinformation

  • Født:
  • Død: 10/07/2011
  • Fødeby:
  • Mors navn:
  • Fars navn:

Til minde

Gæstebog

Skriv i gæstebog

Seneste lys

  • tirsdag d.09/08Han slog min kone ko og barn ihjel...

  • torsdag d.09/04Savner dig mormor 😢

  • lørdag d.29/02

Tænd et lys Se alle lys

Næste mærkedag

Ingen mærkedage

Del dette minde

Fortæl andre om mindet for Alexander Biune, konstabel.


Mindet.dk hoej.dk a/s cvr 29192715 Borupvang 3 2750 Ballerup Tlf. 9674 6200 Facebook Send mail