Til minde om Jesper Gilbert Petersen, overkonstabel

Jesper Gilbert Petersen, overkonstabel

CH for den danske bataljon i Helmand, Oberst Jens Lønborg
OKS Jesper Gilbert Petersen blev fredag morgen dræbt i kamp med Taliban oppe nord for For-ward Operating Base ATTAL i Upper Gereshk Valley. En fremragende soldat og god kollega blev dermed brutalt revet fra os.

I denne svære stund går vore tanker til Gilberts familie og venner. Den sorg de føler lige nu, den føler vi også.
Selv om det ikke kan bringe Gilbert tilbage, så finder vi alligevel trøst i at vide, at man hjemme i Danmark gør alt, hvad man kan for at støtte nu og i den svære tid, der kommer.

Gilbert indgik i vores kampvognsdeling LOKE. Han har således været en meget vigtig del af bataljonens tungeste våben. Utallige er de gange, hvor Gilbert og resten af LOKE har været vores livsforsikring oppe på High Ground og stort set hver gang, hvor enheder har været i kamp i den grønne zone, har de været der til at indsætte den ildkraft, som har været en af-gørende hjælp for enhederne på jorden.

Gilbert var en erfaren soldat med flere udsendelser bag sig og satte altid en ære i, at der var orden i tingene. Man kunne altid komme til ham efter et godt råd om selv den mindste detalje indenfor hans speciale. Gilbert med sit stille og rolige væsen, og altid gode humør, vil blive savnet af alle som havde det privilegium at kende ham.

Æret være Gilberts minde.

Kampvognsdeling og -besætning
Kampvognsdelingen LOKE har mistet en kammerat. Jesper Gilbert Pedersen faldt i kamp den 25.juli, 2008 i Upper Gereshk Valley. Gilbert var en dygtig kampvognsmand og en rigtig soldat. Han var et vellidt besætningsmedlem på 2’er vognen og en kører, man altid kunne stole på; ”Først hesten – manden senere!”, sagde Gilbert, og der var orden i sagerne. Hans viden på sit felt og evne til at huske selv detaljen gjorde ham til den, man kom til efter råd, og han var altid parat til at hjælpe. Gilbert var en stille og rolig mand, aldrig i dårligt humør, og alle, der kendte Gilbert som en ven, vil savne hans pligtopfyldende væsen og hans varme smil.

ISAF 5 blev Gilberts tredje og sidste mission. Aftenen før den 25.juli talte han om sine planer for endnu en udsendelse i samme funktion. Gilbert var professionel og klar over risikoen forbundet med udsendelse

Kilde: http://forsvaret.dk/FRK/Nyt%20og%20Presse/Pages/MindeordoverJesperGilber…

Mindeinformation

  • Født: 01/01/1979
  • Død: 25/07/2008
  • Fødeby: Nørresundby
  • Mors navn:
  • Fars navn:

Til minde

Gæstebog

Skriv i gæstebog

Seneste lys

  • torsdag d.21/07Tak for din indsats, du betalte den...

  • lørdag d.18/06Du får et lys og flere tanker fra...

Tænd et lys Se alle lys

Næste mærkedag

Ingen mærkedage

Del dette minde

Fortæl andre om mindet for Jesper Gilbert Petersen, overkonstabel.


Mindet.dk hoej.dk a/s cvr 29192715 Borupvang 3 2750 Ballerup Tlf. 9674 6200 Facebook Send mail