Til minde om Vibeke Lodall Petersen

Min elskede mor


Denne side er til minde om en vidunderlig mor, mormor, farmor, svigermor og meget andet. Du blev pludselig taget fra os d. 14-07-11 efter kort tids sygdom, og savnet til dig er enormt stort. Du blev kun 57 år - alt for ungt.

Desværre ved vi ikke præcis din dødsdag, da du først blev fundet efter et par dage, så René og jeg er blevet enige om at den 11-07-2011 er datoen som skal stå på din sten , da det var denne dag jeg sidst snakkede med dig :( 

Dødsårsag har vi desværre ingen af, da de ikke ville lave en obduktion pga. dit sygdomsforløb - så ingen klarhed overhovedet om hvad der er sket med dig, andet end håbet om at du ikke har ligget og lidt inden du sov ind :(

Min mor var kendt som en ivrig chatter på ofir chatten i mange mange år under chatnavnet Venus, hvor hun var en meget vellidt person :)

Min mor var ikke bange for at sige hvad hun følte og mente overfor sine medmennesker - og det gjorde måske at man enten elskede hende eller hadet hende :) Hun var ikke bange for at hjælpe andre mennesker, og det var måske også en af grundene til at hun i de sidste år af hendes liv hjalp til nede på det lokale plejehjem. Desværre blev hun efter relativ kort tid nød til at stoppe igen, da hun havde meldt sig til at være "den sidste person" de ældre mennesker så eller snakkede med - da det tog alt for hårdt på hende.

Min mor var en utrolig kreativ person og elskede at lave små projekter. Disse projekter tog hun med på kræmmermarkeder og solgte rundt omkring i Danmark indtil for få år siden.

Det aller første projekt min mor satte sig for, var at lave silkemaling :) Jeg husker tydeligt den første dag vi skulle på kræmmermarkedet - Ørbæk kræmmermarkedet. Det var i Juli 1991 og samme weekend mødte min mor, Heinz, som hun indledte et forhold med indtil 1998 - dog fortsatte min mor med at hjælpe Heinz på markeder indtil efteråret 2010.

Silkemalingen fortsatte min mor med at lave et par år, og det blev både til postkort, invitationskort, hårbøjler, hårelastiker og hårspænder - imens min mor lavede dette fandt hun også på at lave "sommerfugle" ud af indpakningspapir (gavepapir) :) Alt dette blev en stor succes.

Efter nogle år kom der et nyt projekt på banen - gipsfigurene - dette var vist nok i år 1995 eller 1996. Dette blev min mors store lidenskab, og hun brugte meget tid og kræfter på dette indtil hun blev nød til at stoppe pga. helbredet i år 2000 :(  Hun lavede mange forskellige gipsfigure, både store og små samt fandt ud af at man sagtens lige kunne bore et hul i nogle af dem og sætte fyrfadslys i :) Utrolig kreativ var min kære mor.

I de sidste år af min mors liv kom hun på et nyt projekt, nemlig at male på vinglas og derefter bruge dem som fyrfadsstager - evt. proppe lidt sten i og pynte glasene med bånd :) Desværre nåede min mor kun at få købt en masse vinglas, og kom aldrig rigtig igang andet end at hun nåede at få lavet 15 sæt ca. Det var min mors plan, at hun ville have haft disse med på markeder, for at se hvordan folk tog imod dem - desværre kom helbredet lidt i vejen, så det kom lidt i gemmebogen igen :(

Min mors store kærlighed var blomster (Orkider)og katte - helt specielt perserkatte :) Hun elskede simpelthen at have sådan en ved hendes side, både når hun skulle se hendes serier og når hun skulle ind og putte i løbet af dagen :)

Udover hendes store kærlighed til katte, så levede og åndede hun for hendes barnebarn, Cecilie :) De to var simpelthen uadskillige - og ej hvor tog Cecilie godt nok mors død hårdt :( Pyha det var altså ikke sjovt at fortælle hende at hendes elskede mormor ikke var blandt os længere, men var nu en stjerne oppe i himlen :(

Jeg husker tydeligt den dag jeg skulle have mit kejsersnit og det er jeg sikker på at rigtig mange fra chatten også kan huske ;) Min kære mor stod jo altid tidligt op og tilbragte et par timer på chatten blandt hendes kære chatvenner - hun holdte rigtig meget af jer :D Nå men mor havde jo ikke rigtig sovet natten op til mit kejsersnit pga. "veer" hi hi :) Jeg smiler bare ved at huske tilbage på den dag :) Alle var så spændte på hendes vegne inde på chatten, og det endte jo så med at alle chatterne havde "veer" til sidst, og ventede spændt på at nu var Venussen blevet mormor :D Og hun var SÅ stolt over lille Cecilie.

Det endte jo så med at Cecilie kom over til mormor én dag om ugen de første mange mange mdr af hendes liv, da Cecilie var kolikbarn :) Mor kaldte hende for dæmonbarn eller dæmonyngel, når hun ikke havde været sød ved mormor ;) Hi hi de var så søde sammen de to :) Med tiden blev det så til én dag hver 14 dag og de blev nødt i fuldedrag af dem begge to :) De puttede i sofaen og gik ture ned til åen og fodrede ænder eller ned til byen for at bruge penge på tøj til hendes elskede barnebarn og som regel røg der også nogle blomster med hjem nede fra Tine blomserhandler:)

Min mor fik desværre konstateret KOL i midten af April 2011, men kæmpede for at kunne leve et så normalt liv som muligt - især for Cecilies skyld kan jeg huske at hun har sagt til mig :)

Desværre så fik min mor 3 blodpropper i hjernen på éen gangi mi8dten af Maj 2011, som nok har været en del af skylden til at hun idag ikke er her længere :( Det var meget hårdt for min mor, at hun nu skulle være afhængig af andre og af mig :( Jeg tog turen til Nyborg 1-2 gange om ugen for at handle sammen med hende og køre hende på apoteket for at hente medicin :) Og hun nød virkelig at komme udenfor døren :) Godt nok så gik det ikke alt for hurtigt, men det gik fremad for hende - og hun glædede sig til at kunne få Cecilie på overnatning igen, når hun var blevet bedre :)

Denne dag kom bare aldrig, da min mor desværre fik det dårligere og dårligere jo længere ind i Juli 2011 vi kom - og endte så med at (håber vi) sove ind i ro og fred hjemme i hendes lejlighed en mandag aften/nat.

Mor - du er frygtelig savnet og tænker på dig hver eneste dag. Tænker på om der var noget jeg kunne have gjort anderledes for dig - men ÈN ting skal du vide: Jeg er fandens stolt af at du var MIN mor <3 Elsker dig, kære mor <3

Mindeinformation

 • Født: 18/10/1953
 • Død: 14/07/2011
 • Fødeby: Horsens
 • Mors navn: Ulla Irene Lodall Petersen
 • Fars navn: Anton Lodall Petersen

Til minde

Gæstebog

Skriv i gæstebog

Seneste lys

 • fredag d.14/08Du er savnet, mor ❤️ ...

 • onsdag d.14/09Hej mor ...

 • tirsdag d.25/08jeg vil lige tænde et lys til din...

Tænd et lys Se alle lys

Næste mærkedag

  Tidslinje

  Se tidslinje

  Del dette minde

  Fortæl andre om mindet for Vibeke Lodall Petersen.


  Mindet.dk hoej.dk a/s cvr 29192715 Borupvang 3 2750 Ballerup Tlf. 9674 6200 Facebook Send mail